Hibiscus Çayı Faydaları:
- Kolesterolü dengelemeye yardımcıdır.
- Kan şekerini düzenlemede oldukça etkilidir. Bu özelliğiyle diyabet hastalığına karşı korunma sağlar, şeker dengesizliğine bağlı gelişen açlık krizlerini önler, kilo vermeye de yardımcıdır.
- İçeriğindeki antioksidanlar karaciğeri destekler.
- Cildi güzelleştirir.
- Adet döneminde yaşanabilen kramplar, ruh hali değişimleri gibi sorunların azaltılmasına yardımcı olur.
- C vitamini bakımından oldukça zengindir. Bu özelliğiyle bağışıklık sistemini güçlendirir ve özellikle kış aylarında nezle ve grip gibi hastalıklara karşı korunmaya yardımcı olur.
- Sindirim sistemini rahatlatır. Şişkinlik ve gaz şikayetlerinin giderilmesine yardımcı olur.
- Zihni güçlendirir; depresyon, anskiyete ve benzeri rahatsızlıkların azaltılmasına yardımcı olur.
Hibiscus Çayı Hazırlanışı:
1 su bardağı su cezvede ya da su ısıtıcısında kaynatılır ve ağzı kapatılabilecek bir fincana koyulur. İçine bir tatlı kaşığı hibiscüs kurusu eklenir ve ağzı kapatılarak 10-15 dakika bekletilir. Süzüldükten sonra tüketime hazır hale gelen hibiscüs çayını lezzetlendirmek için limon ya da bal kullanılabilir.
ÖNEMLİ NOT:ÜRÜN AÇIKLAMA KISMINDA YAZILAN BİLGİLER İNTERNET ARAŞTIRMASI SONUCU ELDE ETTİĞİMİZ BİLGİLERDİR.
TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAMAKTADIR.
İncelemeler
Henüz inceleme yapılmadı.