GAZİANTEP YÖRESİNİN EŞSİZ YEMEK KÜLTÜRÜNÜN AYRILMAZ BİR PARÇASI OLAN BAHARATLARI SOFRANIZA EN KALİTELİ ŞEKİLDE ULAŞTIRMAYI AMAÇLAMAKTAYIZ
ÜRÜNLERİMİZ 1.SINIF KALİTEDE ÜRETİLMİŞTİR
ÜRETİM TESİSİMİZ GAZİANTEP’DE BULUNMAKTADIR.
Kuş Üzümü;
Kuş üzümü en yaygın olarak kurutulmuş halde tüketilmektedir. Kurutulmuş kuş üzümü Türk mutfağında özellikle dolma ve sarmanın iç harçlarında ve iç pilav yapımında çam fıstığı ile birlikte kullanılmaktadır. Bunun yanında aşure ve zerde gibi tatlı türlerinde de kuş üzümüne sıklıkla yer verilmektedir. Kuş üzümü taze olarak da tüketilmektedir. Ayrıca kuş üzümünden reçel ve sos da yapılabilmektedir. Kuş Üzümünün bazı faydalarından bahsedecek olursak; Siyah kuş üzümlerinin kaynatılıp, dinlendirilen suyunun öksürüğe iyi geldiği bilinmektedir. Siyah kuş üzümünden elde edilen jölenin sıcak su ile karıştırılarak tüketilmesi soğuk algınlığına iyi gelir. Antioksidan içeriğinde dolayı kuş üzümünün kanser hastalığının ilerlemesini engellediğine inanılmaktadır. Kırmızı kuş üzümü bitkisinin yapraklarının ağrılara iyi geldiği ve bağırsakları temizleyici etkisi olduğunu düşünülmektedir.
ÖNEMLİ NOT:ÜRÜN AÇIKLAMA KISMINDA YAZILAN BİLGİLER İNTERNET ARAŞTIRMASI SONUCU ELDE ETTİĞİMİZ BİLGİLERDİR.
TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAMAKTADIR.
İncelemeler
Henüz inceleme yapılmadı.