Reyhan Çayı Faydaları:
- Metabolik faaliyetlere yardımcı olur.
- Anti bakteriyel özelliği ile bulaşıcı hastalıkları önler.
- Soğuk algınlığı hastalıklarına karşı savaş eder.
- Sigara bıraktırmaya yarar.
- Ağız kokusunu önler.
- Vücuttaki asitleri dengeler. Mideye iyi gelir.
- Gastrit ve ülser gibi hastalıklara iyi gelir.
- Sindirimi kuvvetlendirir.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Bebek emziren anneler için süt arttırıcı özelliğe sahiptir.
- Reyhan göz sağlığı için faydalıdır.
- A vitamini bakımından zengindir.
- Reyhanın kokusu tahtakurusu, sivrisinek ve böcekleri uzaklaştırır.
- Mide bulantısına iyi gelir.
- Baş dönmesi, halsizlik, yorgunluk gibi şikâyetleri önler.
- Ödem söktürür.
- Karaciğer ve böbrek sağlığı için yararlıdır.
- Öksürük tedavisinde kullanılır.
- Kan dolaşımını hızlandırır.
- Radyasyona karşı korur.
- Migren ve anksiyete hastalığına iyi gelir.
- Kanser hücrelerinin çoğalmasını önler.
- Trigliserit ve kolesterol seviyelerini düşürür.
Reyhan Çayı Nasıl Hazırlanışı:
Taze bitki kullanılarak veya kurutulmuş bitki alarak, reyhan çayı tarifi uygulanabilir. Çayı hazırlamak için; bir fincan suyu kaynatın. İçerisine 1 yemek kaşığı kadar kurutulmuş reyhan ilave edin. Ortalama 15- 20 dakika demleyin ve rengini vermesini ardından servis edebilirsiniz. Taze bitkisinden yapılan çay, daha acımsı tat verir. Bu nedenle reyhan çayını, kurutulmuş bitkisinden hazırlamanız önerilir.
ÖNEMLİ NOT:ÜRÜN AÇIKLAMA KISMINDA YAZILAN BİLGİLER İNTERNET ARAŞTIRMASI SONUCU ELDE ETTİĞİMİZ BİLGİLERDİR.
TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAMAKTADIR.
İncelemeler
Henüz inceleme yapılmadı.